Het belang van LinkedIn?!?

Social Media; je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan. Iedereen heeft het er over. Tijdens belangrijke evenementen als bijv. de verkiezingen en natuurrampen twitteren de Nederlanders er op los, veel mensen hebben een Facebook, Hyves of LinkedIn account.

Ik zelf houd me steeds meer bezig met Social Media en dan voornamelijk Twitter en LinkedIn. Steeds vaker volg ik bijv. een specifiek onderwerp op twitter, door gebruik te maken van een hashtag (bijv. #eenvandaag, #penw, #wk2010) in Tweetdeck, bijv. tijdens De Wereld Draait Door, Een Vandaag, een voetbalwedstrijd, of tijdens het kijken naar een goede film. Niet zozeer om zelf te reageren, maar ook om te kijken wat anderen er over te melden hebben. En dan is Twitter nog maar 1 voorbeeld van Social Media.

Minstens zo belangrijk is LinkedIn. In Nederland is LinkedIn dè website om je zakelijke contacten te onderhouden. Op 25 augustus 2010 werd bekend gemaakt dat Nederland officieel 2 miljoen leden op LinkedIn heeft. Wereldwijd hebben meer dan 75 miljoen mensen een account op LinkedIn.

Onlangs kwam iemand tijdens een netwerkbijeenkomst naar me toe en zei "hé, een bekend gezicht". Ik keek hem verbaasd aan en naar mijn idee hadden we elkaar niet eerder ontmoet. Hij zegt "ja, zag dat je zeer actief was op LinkedIn voorafgaand aan deze bijeenkomst".

Zo zie je maar dat je via LinkedIn veel contacten op kan doen. Tegenwoordig voordat ik naar een klantafspraak ga, check ik eerst of die persoon een LinkedIn account heeft en wat zijn voorgeschiedenis is.

Ik heb me enkele jaren geleden aangemeld op LinkedIn en het nut kwam pas op een later moment nadat ik enkele workshops had gevolgd over LinkedIn. Steeds vaker volg ik discussiegroepen en reageer ik op discussies en probeer ik te zorgen voor inbreng. Een zeer interessant online medium dus. Het is echter wel van belang dat je account volledig is, zodat mensen je toevoegen en je account gaan bekijken. Om op dat punt te komen moet je veel stappen ondergaan!! In mijn volgende blog zal ik daarop terugkomen met enkele tips om je account te optimaliseren en te verbeteren.

Hebben jullie al een LinkedIn account? Waar gebruiken jullie LinkedIn voor en wat vinden jullie van het nut?

Interessant artikel? Deel het!

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Delen wordt gewaardeerd. Of laat hieronder een reactie achter.