Tweets in Google zoekresultaten

Sinds kort geeft Google Tweets een belangrijke plek in de zoekresultaten van Google. Het gaat hierbij om real-time zoekresultaten. Als je bijv. een zoekopdracht over een actuele gebeurtenis (aardbeving Japan) invoert in Google dan worden er relevante realtime resultaten van Twitter getoond in de zoekresultaten. Naast berichten uit Twitter worden er tegenwoordig ook nieuwsberichten, blogs, video’s en berichten van andere social media websites getoond.

Afgelopen week is mij dit ook overkomen. Ik hoorde op Radio 538 een nieuwtje dat mensen die in november geboren zijn gemiddeld 10 jaar langer leven dan mensen die geboren zijn in mei (bleek uiteindelijk om maanden te gaan in plaats van jaren). Ik ben in november geboren en vond het nieuwtje wel het vermelden waard op mijn Twitter.

Nadat ik de tweet geplaatst had wilde ik in Google het daadwerkelijke artikel opzoeken met ‘geboren in november’ als zoekinvoer met de filter Meest Recent. Dit alles was nog geen 10 seconden na het plaatsen van de tweet en toen stond mijn tweet al bovenaan in de resultaten van Google. Daaronder stonden nog meer berichten van mensen die op hetzelfde moment over dezelfde gebeurtenis tweets hadden geplaatst.

Wanneer je op dit moment dezelfde zoekopdracht invoert in Google of klikt op bovenstaande URL zie je dat er weer compleet andere (meer actueel) resultaten bovenaan staan.

Ik zelf vind het een belangrijke verbetering in de werking van Google. Google gaat steeds meer als mens, en zelfs als mezelf, denken. Dit zorgt ervoor dat er echt alleen informatie getoond wat ik interessant vindt. Aan de andere kant moet je je wel afvragen of je blij moet zijn dat Google zoveel van je weet en precies als jezelf denkt.

Interessant artikel? Deel het!

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Delen wordt gewaardeerd. Of laat hieronder een reactie achter.