Hoe mobiel is jouw website?

Stel je eens voor: je bent eigenaar van een restaurant in Raalte. Iemand is op z'n mobiel op zoek naar een restaurant in de buurt en komt op jouw website terecht. Helaas is jouw website niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Wat denk je dat er gebeurd? Juist ja, hij of zij vertrekt weer. Gemiste kans!

Maar niet alleen de bezoeker 'straft' je door niet bij je te komen eten, ook Google zal opmerken dat het gebruiksgemak van je website op mobiel laag is. Google kan je daarvoor straffen met een lagere positie, waardoor je minder goed gevonden wordt. Dubbel pech dus!

Daarnaast maakte Google onlangs bekend dat ze mobielvriendelijke websites gaan belonen. Dit door het label ‘mobile-friendly’ toe te voegen in de mobiele zoekresultaten van Google bij websites die geschikt zijn voor mobiel gebruik.

72% heeft mobiel internet

In 2013 gebruikte liefst 72% van de Nederlanders mobiel internet. In de nabije toekomst wordt internet op mobiel meer gebruikt wordt dan op computer. Veel mensen gebruiken de telefoon in de oriënterende fase vóór aankoop van een product of dienst.

Om die reden moet je anno 2014 een website hebben die geschikt is voor mobiel gebruik. Ook wel responsive webdesign genoemd.

Voordelen responsive website

Voordeel van een responsive website is dat je niet meer een aparte mobiele website of app hoeft te hebben. De website past zich automatisch aan naar de breedte van het scherm dat je gebruikt. Niet alleen de indeling kan variëren, maar ook de inhoud. Zo zijn gebruikers op mobiel misschien wel op zoek naar andere informatie dan op de computer. En gebruiken ze een site anders, bijvoorbeeld om rechtstreeks te bellen door op het telefoonnummer te drukken.

Heb jij al een responsive website?

Is jouw website al responsive? Of wil je meer weten over de voordelen van een responsive website en de nieuwste ontwikkelingen bij Google hierover? Neem dan gerust contact op met Bart Online, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0572 – 700 215 of laat hieronder een reactie achter.

Interessant artikel? Deel het!

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Delen wordt gewaardeerd. Of laat hieronder een reactie achter.