Google beloont mobielvriendelijke websites

Google gaat een website belonen wanneer deze mobielvriendelijk is. Dit door het label ‘mobile-friendly’ toe te voegen in de mobiele zoekresultaten van Google bij websites die geschikt zijn voor mobiel gebruik. Dit heeft Google gisteren bekend gemaakt op hun blog voor websitebeheerders.

Dat is ook de reden van Google om deze zeer belangrijke wijziging per direct door te voeren. Het zal in Nederland nog niet direct zichtbaar zijn, maar Google gaat dit in de komende weken uitrollen.

Voorwaarden voor label mobielvriendelijke website

Een website krijgt het label toegewezen wanneer het voldoet aan een paar voorwaarden:

  • Er wordt op de website geen software gebruikt die niet geschikt is voor een mobiele telefoon, zoals bijvoorbeeld flash;
  • Tekst die leesbaar is zonder dat je hoeft in te zoomen;
  • De teksten en de afbeeldingen passen in het scherm, zonder dat je horizontaal hoeft te scrollen;
  • Genoeg ruimte tussen links op de website, zodat de bezoeker gemakkelijk de juiste link kan aanklikken.

Als ranking factor voor een betere vindbaarheid

Google ziet de labels als een belangrijke stap om de gebruikerservaring van mobiele internetters (en dat worden er steeds meer) te verbeteren. Daarnaast is Google aan het experimenteren om de voorwaarden voor een mobielvriendelijke voorwaarden ook te zien als ranking factor voor je positie in Google.

Benieuwd of jouw website mobielvriendelijk is?

Ben jij benieuwd of jouw website mobielvriendelijk is en of die voldoet aan de voorwaarden die Google stelt? Test dit dan met de mobielvriendelijke test van Google. Met deze tool wordt bekeken of de ingevoerde URL gebruik maakt van een mobielvriendelijk ontwerp.

Kom je er niet uit met de test, dan kan ik dit ook voor je testen. Of heb jij nog helemaal geen responsive website? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel naar 0572 - 700 215 of laat hieronder een reactie achter.

Interessant artikel? Deel het!

Vond je dit artikel interessant en waardevol? Delen wordt gewaardeerd. Of laat hieronder een reactie achter.