Hoe veilig is jouw wachtwoord?

Schijnbaar wel! We doen steeds meer dingen online. Online shoppen, berichten plaatsen op social media of een website beheren. Voor veel van deze internetdiensten moet je inloggegevens hebben.

En gebruik jij voor al deze diensten een ander wachtwoord, dat ook nog eens veilig is? Meer dan 60 procent van de Nederlanders hergebruikt zijn wachtwoord voor verschillende internetdiensten. En vaak maken we dan een wachtwoord dat simpel te raden is, bijv. de naam van je huisdier, je geboortedatum of zelfs 123456.

Waarom is een veilig wachtwoord dan zo belangrijk? Dagelijks proberen hackers ingangen te vinden op computers, e-mailaccounts, websites of social media door geautomatiseerd te raden naar wachtwoorden. Dit om misbruik te maken van de gegevens die daarop staan. Op websites die ik beheer zie ik dagelijks valse inlogpogingen. En vaak uit landen waar je doelgroep zich niet bevindt.

Een goed moment om eens stil te staan bij je eigen wachtwoorden. Wij gebruiken 1Password om veilige wachtwoorden te maken, maar ook om te onthouden. Zo hoeven we nog maar 1 sterk wachtwoord te onthouden, voor al onze accounts.

Gerelateerde berichten