Waarom website onderhoud essentieel is voor een succesvolle website

Een website kan je niet gewoon online zetten en er dan niet meer naar omkijken.

Wanneer je geen maandelijks website onderhoud uitvoert, gooi je mogelijk geld over de balk. Als bezoekers naar een website gaan die niet goed werkt, zijn ze snel vertrokken. Wat als een bezoeker een offerteaanvraag via je website doet, maar deze komt niet binnen in je mailbox? Stel dat je niet doorhebt dat je website al een paar dagen offline is?

Veel website eigenaren controleren hun website nooit om te zien of en hoe deze functioneert. Je herkent website problemen niet of hebt niet door wanneer deze tijdelijk offline is. Dit kan je klanten kosten.

De voordelen van onderhoud aan je website

Veel ondernemers zien het nut van websiteonderhoud niet in. Maar de prestaties van de website, de laadtijd, downtime en uptime, het is allemaal afhankelijk van de WordPress-software en plug-ins die goed moeten werken. Het is cruciaal voor het succes van je website.

De groei van de website, het plaatsen van nieuwe content en veranderingen aan het ontwerp. Het is allemaal afhankelijk van het up-to-date houden van je websites. Continue.

Met goed onderhoud ben je er zeker van dat je website up-to-date is en altijd goed functioneert.

Wij kunnen je helpen met het onderhouden van je website!

Bart Online heeft meerdere onderhoudsplannen voor verschillende soorten websites. Met een helder plan zorgen wij ervoor dat jouw website goed onderhouden is en blijft werken. Zo maken wij bij het updaten van een website altijd eerst een back-up en controleren we de website na onze updates op problemen.

Met slimme software monitoren we wat er op jouw website gebeurt en of deze online staat. Bij eventuele problemen signaleren we dat voordat jij weet dat er een probleem is. En we lossen het probleem zo snel mogelijk op.

Maandelijks ontvang je van ons een rapport in je mailbox met de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. Weet je altijd wat we hebben gedaan.  

Valkuilen van het zelf onderhouden van je website

Tenzij je weet wat je doet, kan het zelf onderhouden van je site je meer kosten dan je misschien denkt. Heb jij er altijd tijd voor of gaat het uitwerken van een offerte toch voor? Houd je bij wat je aan onderhoud hebt gedaan? Als je gewoon een update uitvoert vanuit je WordPress-beheeromgeving, heb je geen overzicht van wat er is gedaan.

Wat als een plug-in die je zelf hebt bijgewerkt over 2 weken een probleem veroorzaakt, weet jij dan nog wat je 2 weken geleden hebt gedaan? Het is dan lastig te herleiden wat er is veranderd en hoe je kan terugkeren naar een oude back-up om de website te herstellen (met als mogelijk gevolg een verlies van wijzigingen aan inhoud, verkooporders, offerte- of contactaanvragen, noem maar op).

En wat als je een update mist. Dit brengt mogelijk jouw website en online reputatie in gevaar.

Het kost vaak meer om te herstellen dan om te onderhouden

De onervarenheid in het onderhouden en het daardoor verwaarlozen van je website kunnen het uiterlijk en de functionaliteit van je website flink beschadigen.

Als dat gebeurt, moet je een keuze maken.

Je kan het zelf proberen te repareren, met verdere schade als gevolg.

Of twee, je kunt dan de (soms forse) prijs betalen voor iemand die ervaren is om het te repareren.

Net als bij een auto kost het vaak meer om hem te repareren dan om hem goed te onderhouden. Regelmatige olieverversingen zorgen ervoor dat je auto blijft rijden, regelmatig onderhoud van de site zorgt ervoor dat de website goed blijft werken.

Schakel een professional in! Wij geven om jouw website.

Waarom steek jij je tijd niet in dingen waar jij goed in bent en waar jij plezier uit haalt? Laat ons het werk doen waar wij goed in zijn. Zou jij een rechtszaak durven te beginnen zonder advocaat? Waarom zou je dan proberen om je eigen website up-to-date te houden als je daar geen ervaring mee hebt.

Door ons in te schakelen, zorgen wij er voor dat je website correct blijft werken en goed onderhouden wordt. Hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken.

Meer weten?

Heb je interesse in het afsluiten van een onderhoudscontract voor je website? Bekijk onze onderhoudsplannen of neem direct contact met ons op.

Gerelateerde berichten